Nova tehnologija u goraždanskoj firmi: U Ginexu nove proizvodne linije

Bez autora
Mar 17 2011

Jedina kompanija u bh. namjenskoj industriji s dobrim poslovnim rezultatima, Ginex iz Goražda, u narednih mjesec dana planira puštanje u rad dvije linije za proizvodnju inicijalnih kapisli mokrom smješom. Prema riječima direktora Jusufa Hubjera, na taj način bit će finalizirana investicija od oko pet miliona maraka. Puštanjem u rad dvije linije za proizvodnju inicijalnih kapisli mokrom smješom u novoizgrađenom objektu Ginex će okončati proces proizvodnje sa suhom smješom. To će, između ostalog, donijeti i veću sigurnost za uposlene, ali i veću produktivnost, pa čak i do 36 posto u odnosu na dosadašnji proces rada sa suhom smješom. Ginex trenutno upošljava 405 radnika, prošle godine primio je njih 56, prihod kompanije iznosio je više od 13 miliona KM, a plan je premašen za 11 posto. Rezultati poslovanja lani su 20 posto bili veći nego 2009.

Nova tehnologija u goraždanskoj firmi: U Ginexu nove proizvodne linijeJedina kompanija u bh. namjenskoj industriji s dobrim poslovnim rezultatima, Ginex iz Goražda, u narednih mjesec dana planira puštanje u rad dvije linije za proizvodnju inicijalnih kapisli mokrom smješom.

Prema riječima direktora Jusufa Hubjera, na taj način bit će finalizirana investicija od oko pet miliona maraka.

- Puštanjem u rad dvije linije za proizvodnju inicijalnih kapisli mokrom smješom u novoizgrađenom objektu Ginex će okončati proces proizvodnje sa suhom smješom. To će, između ostalog, donijeti i veću sigurnost za uposlene, ali i veću produktivnost, pa čak i do 36 posto u odnosu na dosadašnji proces rada sa suhom smješom - kazao je Hubjer.

Ginex trenutno upošljava 405 radnika, prošle godine primio je njih 56, prihod kompanije iznosio je više od 13 miliona KM, a plan je premašen za 11 posto. Rezultati poslovanja lani su 20 posto bili veći nego 2009.

- Ova firma namjenske industrije orijentirana je na izvoz u više od 30 zemalja svijeta - kazao je Jusuf Hubjer.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik